Activitats familiars inclusives

Des de Crisol oferim activitats per totes les famílies amb fills/es amb i sense Necessitats Educatives Específiques.

Al ser un grup reduït i una activitat pensada per tothom és més probable que cada família se senti a gust, acollida i oberta a l’aprenentatge, a la diversitat… amb l’objectiu d’enriquir-nos uns dels altres.

Contes i Coros

Oferim un espai de contes amb la idea de transmetre valors tant importants a la vida com el respecte, l’ajuda, l’amor… creant major consciència en la cura de les relacions humanes i de l’entorn que ens envolta.

Explicant el conte
Moment de representació

Ioga familiar inclusiu

El ioga ens ofereix unes eines per facilitar la comunicació no corporal, caminar a través de la consciència i aprendre a frenar, acceptant el moment present.

És un espai per conviure amb la diversitat mitjançant el ioga, donant una oportunitat per enriquir la mirada amb una visió més amplia de la vida i de forma bidireccional.

Gaudint del Ioga i dels seus beneficis tant a nivell familiar com a col·lectiu.

Espai d’Estiu

És un espai de joc i relació en grup reduït, adreçat principalment a infants d’entre 3 i 8 anys amb Necessitats Educatives Específiques però també a altres infants i famílies que vulguin viure el valor de la diversitat i les múltiples oportunitats que ens brinda. Oferim un espai cuidat, respectuós, amb una mirada global de l’infant on els acompanyem des de la seva individualitat, atenent als seu desenvolupament físic, afectiu i cognitiu.

És un espai vivencial amb un equip de professionals de l’àmbit de l’acompanyament emocional, l’educació, el ioga, la música i la psicomotricitat.

El dia s’estructura en:

  • L’acollida de l’infant i la família.
  • Activitats sensoriomotores (espai de psicomotricitat)
  • Activitats per fomentar els hàbits i l’autonomia.
  • Activitats lliures d’expressió, experimentació i música.
  • Ritual de comiat.

S’acull  i s’acomiada a l’infant de forma individualitzada, fent un ritual i de forma relaxada i segura.

Benvinguda
Espai musical
Psicomotricitat

Després s’inicia la psicomotricitat on a través del joc lliure els infants gaudeixen d’un espai sensoriomotor, amb els seus iguals, que ajudarà a la seva maduració psicològica i obrirà noves possibilitats de comunicació i relació.

Fomentem l’autonomia de l’infant a través dels hàbits d’higiene, d’alimentació, de cura d’un mateix i de l’entorn.

Les activitats d’experimentació es fan al pati i ajuden a l’estimulació sensorial, la consciència d’un/a mateix/a, a fomentar l’expressió grafico-plàstica i a potenciar la creativitat.

Dansa inclusiva en família

Dansar amb els nostres nadons ens permet gaudir d’un espai de relació diferent a través del joc i el moviment. Ens apropa a un llenguatge que els hi és molt més propi, el llenguatge del cos, i ens dona eines i recursos per entendre’ls i entendre’ns millor.
Alhora que desperta la creativitat que tots tenim dins, s’enforteixen els vincles familiars i permet una major integració psicofísica que ens ajuda a posar paraula a sensacions físiques i emocionals que ens acompanyen durant la criança i en especial durant els primers mesos. És un espai respectuós i cuidat que permet també sentir a la resta del grup i trobar-nos en comunitat amb altres famílies per compartir a través de la dansa, passions, dubtes, preocupacions, alegries i molt més.

A més, al ser un grup on hi conviuen famílies amb infants amb i sense diversitat funcional és converteix en un espai encara més enriquidor en el que es fomenta el valor de la diferència.

A Crisol posem la nostra mirada cap a la inclusió i mitjançant una activitat guiada, en aquest cas la dansa, creiem que és una oportunitat i una font de riquesa tant pels adults com pels infants.